Nieuws

Hier vind je al het laatste nieuws over sinterklaas en zijn pieten in Oud-Vossemeer.

toneelstuk in de vossenkuil komt te vervallen

Persbericht Gemeente Tholen:

Ook al zitten alle kinderen even recht, Sinterklaas laat de grotere inpandige bijeenkomsten rondom zijn intocht dit jaar aan zich voorbij gaan. Tijdens een gezamenlijk overleg tussen alle Sinterklaascomités die gemeente Tholen rijk is, de gemeente en natuurlijk de Goedheiligman zelf, is besloten dat de Sinterklaasactiviteiten dit jaar volledig in de buitenlucht plaatsvinden.

Aanstaande zaterdag wordt op meerdere plaatsen in ons land Sint Nicolaas ingehaald. Ook de gemeente Tholen wordt door Sint met een bezoek vereerd. De Sinterklaascomités van onze gemeente zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het op een creatieve manier organiseren van een feest voor alle kinderen en volwassenen. Zij willen echter tevens hun maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken. Sinterklaas heeft door de eeuwen heen al vele pandemieën overleefd, maar hij behoort inmiddels tot een kwetsbare doelgroep.

Zorg

Wetende dat de druk op de zorg in deze regio onverminderd groot is en het risico op clusterbesmettingen daarbij aanwezig, hebben de comités in gezamenlijkheid besloten de intochten alleen nog buiten plaats te laten vinden en af te zien van massale inpandige bijeenkomsten. Sint heeft zelf ook aangegeven dit jaar extra voorzichtig te zijn en voldoende afstand te houden.

Knutselactiviteiten

Rondom Sinterklaas worden er wellicht nog wat knutsel- en filmactiviteiten georganiseerd, waarbij alleen jonge kinderen welkom zijn. Deze activiteiten worden gezien als een bijeenkomst die vergelijkbaar is met een onderwijsbijeenkomst, waarvoor andere regels gelden. Gemeente Tholen geeft aan het zeer te waarderen dat de comités op deze manier met de festiviteiten omgaan. Ook Sinterklaas zelf heeft verheugd gereageerd en vertrouwt erop alle kinderen buiten te mogen begroeten.

Oud-Vossemeer

Voor de activiteiten in Oud-Vossemeer heeft dit tot gevolg dat het gebruikelijke feest en toneelstuk aansluitend aan de intocht dit jaar niet zal plaatsvinden. De intocht zal zoals andere jaren door gaan, met een aangepast buitenprogramma op het Raadhuisplein.

Wie heeft de mooiste sinterklaas voorgevel?

Lieve allemaal, zoals jullie ondertussen wel zullen begrijpen, kunnen we dit jaar ook geen lampionnen optocht houden. Maar niet getreurd! Wij hebben iets bedacht, waardoor jullie alsnog jullie creativiteit de vrije loop kunnen laten. Namelijk “Versier jullie voorgevel van het huis in Sinterklaassfeer”. Dit kunnen jullie natuurlijk samen met jullie papa en mama doen. Om het nog een leuker te maken, kunnen jullie er ook een leuke prijs mee winnen, die een van onze pieten, corona proof, komt uitreiken bij jou thuis! Wat moet je hier precies voor doen?

  1. Versier jullie voorgevel van het huis zo mooi mogelijk in Sinterklaas sfeer.
  2. Maak een mooie foto van je voorgevel. 
  3. Stuur deze op naar sintnicolaasovm@gmail.com

Meld je vóór 3 december aan, en wie weet komt een van de pieten jou verrassen op vrijdag 4 december met een leuk prijsje!

 3 December zal om 20:00 uur een filmpje online worden gezet waarin de winnaars bekend worden gemaakt.

Collecteweek

In de week van 18 t/m 24 Oktober zal er door het comité overal in Oud-Vossemeer gecollecteerd worden. Iedere bijdrage wordt op prijs gesteld. Zodat er ook in de toekomst sinterklaasactiviteiten plaats kunnen vinden. 

Sinterklaas en de piano

Wisten jullie dat de sint het afgelopen jaar heel erg veel heeft geoefend met piano spelen? Hij is zo enthousiast geraakt van de Pietenband in Oud Vossemeer dat hij graag ook zelf mee wil doen. Sinterklaas was alleen even vergeten dat een piano niet zo gemakkelijk is mee te nemen. Nu is hij volop aan het oefenen met een blokfluit op de boot. Maar of dat nog op tijd is om de Spanje samba te kunnen spelen. Dat betwijfelen de pieten.

De nieuwe website

Zoals iedereen wellicht heeft vernomen vinden de mensen van Facebook en Instagram onze pieten niet meer zo ontzettend leuk. Wij zijn echter niet van slag door wat wind op zee en daarom hebben we een eigen website gemaakt. De computerpieten zijn hier druk mee aan het werk. Alle jongens en meisjes kunnen hier samen met papa’s, mama’s en zelfs opa’s en oma’s van alles vinden over het sinterklaasfeest in Oud-Vossemeer. Jullie kunnen er de activiteitenagenda vinden, info over de sint en zijn pieten, filmpjes en foto’s en al het nieuws die de sint en zijn pieten kwijt willen. Er zullen 

Deel iets met de sint

Lieve jongens en meisjes, soms dan heeft de sint of jouw favoriete piet net even te weinig tijd om uitgebreid met jou te kletsen. Wil je graag iets met hem of haar delen? Heb je een vraag? Of wil je gewoon iets vertellen? Dat kan vanaf vandaag via deze site. Vul samen met papa en/of mama het formulier in onderaan op de stoompage.

Je mag natuurlijk ook je verlanglijstje opsturen….is dat niet eens even leuk en handig?

Als je op de hoogte gehouden wil worden door de Sint en Pieten, vergeet dan niet om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan al het nieuws en weetjes via de e-mail. Aanmelden doe je onderaan de stoompage.