Sint en zijn pieten

Op deze pagina maak je kennis met sinterklaas en alle pieten die Oud-Vossemeer bezoeken.

Sinterklaas

Leeftijd: Zo oud dat zelfs de sint het niet meer weet.

Bio: ik ben geboren in Myra, maar al snel verhuisd naar een heel klein plaatsje vlakbij Madrid in Spanje. Dat plaatsje is nog kleiner dan Oud-Vossemeer en heet Amereetsia. Daarna ben ik verhuisd naar het Sint-Nicolaas kasteel in Madrid. Mijn hobby’s zijn: cadeautjes kopen en gedichten schrijven, paardrijden op mijn lievelingspaard Ozosnel en naar Oud-Vossemeer gaan om de kinderen te bezoeken.

Babbels

Babbels

Leeftijd:24

Bio: Hoi! Babbels hier, 24 jaar en geboren in Madrid.

Ik werk veel met Adriano en Miquel samen om alles op rolletjes te laten verlopen in het paleis tot we gearriveerd zijn in Oud-vossemeer.
Dit vind ik super leuk om te doen, maar soms wel een beetje spannend! Gelukkig heeft Sint overal een oplossing voor.
Ook mag ik de leerpietjes helpen om een echte Piet te worden!
 
Ik hou heel erg van kletsen, heel veel kletsen, mijn naam zegt het al een beetje hihihiii! Ook zing en dans ik graag, maar wat ik vooral leuk vind zijn de cadeautjes inpakken en alle kindjes blij maken als ze hun favoriete cadeautje krijgen!
Oja.. en kokpiet helpen vind ik ook leuk, stiekem pepernoten smikkelen hihihiii.

Miquel

Leeftijd: 45

Bio: Hallo jongens en meisjes uit Oud-Vossemeer. Mijn naam is Miquel en ik kom ieder jaar met heel veel plezier naar jullie dorp. Inmiddels ben ik al meer dan 20 jaar afgereisd naar Nederland. Soms gaat er wel eens iets mis met de voorbereidingen en dan kom ik zelfs wat eerder. Dan bezoek ik de scholen en schakel ik vaak jullie hulp in. Gelukkig is het altijd weer geregeld voordat het 5 december is.

Ik hoop jullie weer snel te zien!

Adios Miquel

Adriano

Leeftijd: 57

Bio: Ola, kinderen van Oud-Vossemeer!
Ik ben Adriano hoofdpiet van Sinterklaas.
Als hoofdpiet zorg ik voor het grote boek en de staf van Sinterklaas, als Sinterklaas deze even niet kan vasthouden.
Het allerbelangrijkste is dat de hoofdpiet er voor moet zorgen dat de pieten jullie cadeautjes goed inpakken. En dat valt niet mee met al die ondeugende pieten.
Maar als Adriano zegt: wie niet luistert mag niet mee naar Oud-Vossemeer dan zijn ze gaan ze altijd weer netjes aan het werk, want iedereen wil graag mee.


Graziana

Leeftijd: 26

Bio: Mijn naam is Graziana. Ik ben 26 jaar en woon gezellig met de Sint en alle andere pieten in het zonovergoten Madrid. Ik vind het geweldig in Spanje met iedereen, maar ik vind het ook fantastisch om ieder jaar weer naar Nederland, en dan vooral het gezellige Oud-Vossemeer, te komen en alle blije gezichtjes van al die lieve kindjes weer te zien.

Mijn hobby’s zijn: lekkere pepernoten en chocoladeletters eten bij de bakpieten in de keuken, schoentjes vullen, kindjes blij maken, maar het liefst bevind ik me toch in de stal van Ozosnel. 

chavela

Leeftijd: 24

Bio: Ola, alle lieve kinderen van Oud-Vossemeer. 

Ik ben Chavela en ik hou erg van alle voorbereidingen die wij moeten doen als we naar Oud-Vossemeer gaan, zoals chocoladeletters en pepernoten proeven, cadeau’s inpakken. Maar het liefst toch al dat lekkers proeven hihi! 
Ik word altijd erg blij als ik al jullie blije gezichtjes zie. Ik kan niet wachten om jullie weer te zien. Tot snel kinderen! 

Joaquim

Leeftijd: 19

Bio: Dag kinderen! Mijn naam is Joaquim en ik mag nu al een paar jaar met Sinterklaas mee naar Oud-Vossemeer. Ik ben altijd druk bezig om alle verlanglijstjes op te halen en te lezen. Meelopen in de optocht vind ik altijd heel erg leuk om te doen. Ik zit ieder jaar, weken van te voren, al vol enthousiasme. Ook vind ik het fantastisch om pepernoten uit te delen aan alle kinderen. Stiekem vind ik het ook heel erg leuk om te dansen met jullie en alle andere pieten. 

Juàn

Leeftijd: 20 

Mijn naam is Juàn, en het leukste vind ik om de cadeautjes voor de kinderen  in te pakken en klaar te maken voor vertrek naar Nederland. Ik ben super blij dat ik dit jaar weer mee mag naar Oud-Vossemeer, dat was vorig jaar geweldig! 

 

Carlos

Leeftijd: 36 jaar

Bio: Mijn naam is Carlos.  Ik ben 36 jaar en woon in het prachtige kasteel van Sinterklaas in Madrid met alle andere pieten. 

Ik vind het heel fijn in Madrid, maar het liefst ben ik toch in Nederland bij al die lieve kindjes. Mijn hobby’s zijn dan ook de schoentjes van alle kindjes vullen, pepernoten strooien en af en toe eens een geintje bij de kindjes uithalen. 

Enrique

Leeftijd: 24 

Bio: Hoi ik ben Enrique!, Als piet ben ik altijd heel erg actief. Daarom houdt ik heel erg van voetballen en sporten. Mijn droom is om super grote spierballen te krijgen, zodat ik al die grote pakjes over de daken kan sjouwen. 

Diaz

Leeftijd: 23

Bio:

Ola! Mijn naam is Diaz. Ik breng het grootste gedeelte van het jaar met Sinterklaas en de pieten door in Madrid, maar ik verheug mij altijd op een bezoek aan de kinderen in Oud-Vossemeer. Eén van mijn grootste hobby’s is voetballen. Daarom vind ik een bezoek aan de voetbal altijd zo leuk. Helaas heb ik nog nooit weten te winnen van de kindjes in Oud-Vossemeer.

....

Leeftijd:

Bio: